Hartmansblog: Appreciative Inquiry

Jelle RinzemaHartmansblogs0 Comments

Ja hoor, aankomende week heb ik de 6e lesdag Appreciative Inquiry en heb daar superveel zin in. Een leergang waarmee ik begonnen ben sinds februari dit jaar. Het is een training voor medewerkers van de gemeente Amsterdam. Ik heb mij opgegeven omdat ik sinds november 2015 in een nieuwe functie zit. In deze functie wordt van mij verwacht mee te bewegen met de managers/afdelingshoofden. Daarbij is de missie en de bestuursopdracht de stip op de horizon. Hierbij kan de aanpak van Appreciative Inquiry mij helpen onderzoeken wat werkt in plaats van wat verkeerd gaat en mislukt is. Dit wil ik kunnen doen met nieuwe handvatten, waardoor ik effectiever mijn resultaten en doelen kan bereiken.

Wat ik niet verwacht had was dat de groep zo divers zou zijn; in functie als in leeftijd. Door deze groep mensen krijg ik kritische vragen over zaken die ik als normaal beschouw. Ook zie ik in dat al deze verschillende werkterreinen en functies ook iets gemeens hebben en leer ik superveel over mijn eigen organisatie; de gemeente Amsterdam. Deze verdiensten zijn een cadeautje op mijn eigen werk en kijk op de gemeente Amsterdam.

Aankomende week zal de sessie gaan over groepsdynamica. Een interessant onderwerp waarbij de groepswerking centraal staat. Ik ben iemand die daar niet altijd bewust van is. Ik ben nu al benieuwd welke informatie en opdrachten wij gaan doen om tot de kern te komen en natuurlijk het eindresultaat in juni als ik alle lesdagen gehad heb.

A.I. a new way of research and change

Over de schrijver
Soumicha Aabouz

Soumicha Aabouz

Reageer op dit artikel