Hartmansblog: Vijf jaar ambtenaar en de Slogan Generator

Jelle RinzemaHartmansblogs0 Comments

Odz Hartmans Netwerk… pure passie

Mijn eerste werkdag als ambtenaar was 16 mei 2011. Ik ben dus alweer vijf jaar ambtenaar… Het zet me aan het denken over de afgelopen jaren. Mijn oma zei altijd ‘ik zou zo graag eens om een hoekje kijken’. Dan wilde ze weten hoe het er eigenlijk aan toe gaat met haar (klein)kinderen thuis, op school of werk. Het zou wel eens mooi zijn om een hoekje bij je vroegere zelf te kijken. Vijf jaar, dat is dus net iets korter dan de middelbare, net zo lang als mijn studietijd, maar langer dan ik waterpolo. Ik ben verhuisd, verliefd geworden, heb mijn haar korter geknipt en lang laten groeien, mijn eerste auto gekocht, op het toneel gestaan, tante geworden, van baan gewisseld, voet gezet op drie andere continenten en mijn kat is inmiddels 4 jaar oud: jaren met fases, ijkpunten en bijzondere momenten. Wat staat me bij van mijn werk?

Nu ik terug denk komt vooral de hectische, maar ontzettend gave tijd rond de drie decentralisaties bij mij op het netvlies. Heel het team op volle kracht aan de slag, lange dagen maken, snelle beslissingen nemen, samenwerken met de grote en kleine buurgemeenten, college en raad adviseren en bijpraten. Sommige momenten kan ik nog bijna uittekenen. Zo’n grote operatie maakte van mijn team hele sterke collega’s. De flow waar we in zaten, waarin je weet dat je er met elkaar uitkomt, dat je samen aan de slag bent. Eén moment herinner ik me heel specifiek. We moesten uiteindelijk met ons clubje jonge beleidsmedewerkers een communicatiecampagne maken. Een moetje naast al het inhoudelijke werk dat stapelde. Wij doken voor een brainstorm met z’n allen in een hok. Gezocht werd naar een pakkend iets, waar je op voort kon bouwen en wat ons herkenbaar maakte. Ik voel nu nog de sfeer, het plezier, de energie. We hebben grappen gemaakt, af en toe wat inhoudelijke afgestemd en uiteindelijk onze opdracht vervuld. Hoe betrek je de inwoners en organisaties bij de 3D en neem je ze mee in de ‘verandering’?

generator hartmansMet de Slogan Generator: http://www.gratisslogans.nl/. Uren lang plezier. Je vult een term in en de ene na de andere slogan verschijnt. En zoiets lucht op, ontspant én inspireert.

Enkele weken later lagen bij alle ruim 11.000 huishoudens folders in de bus en stond een billboard langs de weg, we hadden drie verschillende slogans en alle basisinformatie op orde. Werk waarin je zoveel lol kan combineren met grote serieuze trajecten, dat is mijn hoekje!

 

Ook doet het me beseffen dat het goed is om af en toe terug te kijken op wat ik heb gedaan, wat ik heb meegemaakt of wat me simpelweg is overkomen.

Wat staat jou bij van de afgelopen vijf jaar?

Over de schrijver
Karin Fahner

Karin Fahner

Reageer op dit artikel