Wie ben ik?

Jelle RinzemaHartmansblogs0 Comments

Over de schrijver
Merel Tilstra

Merel

Bij de RUD Utrecht ben ik handhavingsjurist, ambassadeur voor ons registratiesysteem, projectleider en LEAN-adviseur (met een greenbelt!). Buiten het werk ben ik secretaris van ons mooie netwerk en zit ik sinds kort in de steunfractie van de D66vijfheerenlandenfractie. Daarnaast heb ik – gelukkig – ook een sociaal leven, een huis wat verbouwd moet worden en een hond die door ons geadopteerd wil worden. Je hebt er als high potential maar druk mee.

Laatst zei iemand tegen me: ‘je lijkt wat verbrokkeld’. Hoewel dit niet makkelijk was om te horen, had diegene wel een punt. Ik heb het nooit erg gevonden om veel te doen, daar krijg ik juist energie van. Wat het lastig maakt dat bij iedere rol een geheel andere vaardighedenset hoort. Als handhavingsjurist zit je heel erg op de feiten, terwijl je als LEAN-adviseur juist moet vragen ‘hoe kan ik je helpen’. Als secretaris moet je gewoon zorgen dat alles loopt, maar in een steunfractie moet je heel strategisch denken.

Ik hoor je al zeggen: ‘je moet keuzes maken’. Dat klopt! Maar welke keuzes dan? Als jurist kan ik me ergens helemaal in vastbijten. Als LEAN-adviseur kan ik naar mensen luisteren en ze ondersteunen in het oplossen van problemen. Als secretaris kan ik me uitleven op aanjagen en regelen. Allemaal onderdelen waar ik goed in ben, en ook energie van krijg. Deze innerlijke tegenstrijdigheden horen ook bij mij, zo kijk ik graag naar een politiek debat, maar geniet ik ook met volle teugen van de Gilmore Girls.

Mijn studie rechten heb ik geheel op gevoel gekozen. Niet omdat ik nou zo gek ben op regeltjes, van details houd (ik ben zelf meer geel-rood, dan blauw) of als advocaat een dikke Ferrari wilde. Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat de school en de stad me trok. Als je er echt niet uit komt, is het soms makkelijker om onbewust gewoon de keuze te maken in plaats van er al teveel over na te denken. Met mijn studie rechten ben ik op een plek gekomen waar ik de natuur en het landschap kan beschermen, hier ligt mijn passie.

Hoewel ik nog heel wat keuzes te maken heb, heb ik de eerste stap gezet. Ik ben zowel intern als extern begonnen met solliciteren op functies die mij aantrekken. Puur op gevoel. Ik laat snel weten wat mijn volgende stap gaat worden!

Reageer op dit artikel