#Passie&Ambitie

Sanne de GroenHartmansblogs0 Comments

Tijdens de startbijeenkomst van dit jaar hebben alle Hartmanners een persoonlijke # geformuleerd. Aan de hand van deze # stellen de Hartmanners zich voor. Vandaag dus de eerste in een reeks van 21!

#Passie&Ambitie
Passie, wat is dat eigenlijk? In de Dikke van Dale wordt passie omschreven als hartstocht, een grote liefde voor iets, een drift tot iets. Voor mij is passie een gevoel. Een gevoel van energie, een positieve ‘flow’. Passie kun je hebben voor veel dingen, maar voor mij is dat mijn werk, mijn gezin en mijn hobby’s. Dat zijn de elementen waar ik energie van krijg. Op de baan een balletje slaan, spelen met mijn dochter, of een mooi resultaat boeken op het werk. Dat geeft energie, dat is passie!

En ambitie? Dat heeft toch iedereen! Ik ken geen Hartmanner zonder ambitie. Ambitie is het streven naar een doel, gedrevenheid, eerzucht, de wil om iets te bereiken. Ook dat is kenmerkend voor mij: streven naar het maximaal haalbare, naar ontwikkeling, naar groei. Ik ben gedreven in mijn werk, prestatiegericht en competitief op de baan en altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging. Maar aan ambitie zitten ook grenzen. Ambitie betekent ook keuzes maken, soms genoegen nemen met wat minder, streven naar het maximale maar accepteren dat je dat niet altijd haalt. Ambitie is voor mij ook altijd leren van je fouten, leren hoe het de volgende keer anders kan. Regeren is vooruitzien!

 

Deze # wordt voor mij het beste samengevat in een quote van Aristoteles: “Pleasure in the job puts perfection in the work”. De afgelopen jaren heb ik ontdekt dat ik plezier in mijn werk essentieel vind en door een fijne en uitdagende werksfeer beter presteer. Ik heb lang gezocht naar mijn ‘droombaan’, maar voor nu heb ik die gevonden! In deze functie komen inhoudelijke interesse en motivatie voor veiligheidsvraagstukken, een goede werksfeer, uitdaging op persoonlijk en inhoudelijk vlak en een goede werk- en privébalans samen. Dat was mijn ambitie, en die is nu bereikt.

Hartmans heeft veel bijgedragen aan mijn ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Op persoonlijk vlak heb ik veel geleerd over mijn drijfveren en mijn valkuilen. Hoe kan ik mijn ambitie en passie bijvoorbeeld veel strategischer inzetten en hoe kan ik mijn persoonlijke effectiviteit vergroten zonder afbreuk te doen aan waar ik voor sta? De verschillende trainingen, bijeenkomsten en discussies met andere Hartmanners hebben hier aan bijgedragen. En natuurlijk ook de borrels, mét bitterballen…..

Fotografie: ByMartine Fotografie

Reageer op dit artikel