#Puur

Sanne de GroenHartmansblogs0 Comments

Zo’n drie jaar geleden stond ik juichend en springend met mijn communicatiediploma in handen. Dolblij dat het studeren volbracht was. Klaar voor een uitdaging op het gebied van communicatie. Ik zag mezelf al bij een groot, commercieel bedrijf als woordvoerder of tekstschrijver.

De communicatievijver was helaas wel erg vol met visjes, waardoor de zoektocht naar een baan langer duurde dan gehoopt. De uitkomst bleek uiteindelijk een werkervaringsplaats bij een gemeente bij team communicatie. Ik werd ambtenaar, niet echt mijn eerste keuze.

Dat gevoel was van korte duur. Vanaf de eerste dag was ik verrast door de werkkracht in de organisatie en de dynamische werkomgeving. Na het aflopen van de eerste periode mocht ik langer blijven. Zo blij als een kind in de Bart Smit, want werken bij een gemeente was dus eigenlijk heel erg veelzijdig en de collega’s zijn ook nog eens gezellig en betrokken.

Uiteindelijk kreeg ik de kans om over te stappen naar een beleidsfunctie op het gebied van sport. Hierover twijfelde ik wel even. Ik had toch communicatie gestudeerd? Dan ga je toch niet iets anders doen?

 

Nou, wel dus. En daarmee kom ik ook op mijn hashtag: #PUUR. En dat is niet alleen omdat ik een ‘meisje van Verkade’ ben. Sporten en bewegen is in mijn dagelijks leven mijn interesse, hobby en passie. Nu is dat onderwerp het grootste deel van mijn werk; hoe leuk is dat? Ik ondersteun bijvoorbeeld diverse initiatieven op het gebied van sport en bewegen en adviseer onze verenigingen. Zonder blad voor de mond, maar juist #PUUR, eerlijk en helder. Nu, anderhalf jaar later ben ik ervan overtuigd dat als je iets doet waar je achter staat en in gelooft, je dat ook met meer overtuiging kan doen. Werken voelt dan niet als werken.

Ik begin pas net aan mijn Hartmans periode, waarin ik hoop op gave en inspirerende bijeenkomsten. Tijdens de startbijeenkomst leerde ik alle Hartmanners kennen en ben benieuwd wat deze tijd mij gaat brengen. Een ding weet ik sindsdien in ieder geval wel. Of Hartmanners nu melk, wit, karamel zeezout of #PUUR zijn; gezellig, inspirerend en prikkelend wordt het vast en zeker!

Fotografie: ByMartine Fotografie

 

Reageer op dit artikel