#Sterkerdoorstrijd

Sanne de GroenHartmansblogs0 Comments

Opgegroeid in een idyllisch eilanddorp onder de rook van Rotterdam, raakte ik al snel vertrouwd met de wapenspreuk van de Maasstad: “Sterker door strijd”.

Het zijn woorden die voor mij, naast de historische betekenis, een persoonlijk tintje hebben. Voor mij betekent het motto, dat ik mij te allen tijde volledig moet storten op elke uitdaging die op mijn pad komt. Lukt het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Tegenslagen hebben mij meer geleerd dan gemakkelijke overwinningen. Voor iemand die van nature bloedfanatiek is, was dit een bittere pil om te slikken. Deze les heb ik uiteindelijk van mijn moeder geleerd, haar woorden “als het makkelijk was, was er ook niets aan” zitten altijd ergens verstopt in mijn hersenpan.

Jarenlang werkte ik naar mijn droombaan toe, van extracurriculaire activiteiten tot studiekeuzes; alles stond in het teken van het behalen van mijn doel. Eindelijk was het zover, ik mocht tijdens het schrijven van mijn masterscriptie bij mijn droomorganisatie stage lopen. Het was totaal niet wat ik er van had verwacht. Na enkele weken onrustig thuis te zitten ben ik via via in Waddinxveen terecht gekomen. Een gemeenteambtenaar worden, dat maakte geen onderdeel uit van het grote plan. Toch heb ik nergens zoveel geleerd als hier, een plek waar ik volledig de ruimte krijg om mijn verantwoordelijkheid te nemen. De tegenslag was een katalysator geworden voor mijn ontwikkeling.

Wie het genoegen heeft om een bezoek te brengen aan de parel aan de Gouwe kan mij ongetwijfeld iets horen bulderen over het leveren van strijd voor de goede zaak. Net als in mijn privéleven ga ik in mijn werk tot het gaatje om gestelde doelen te bereiken. Als coördinator van de Grondbedrijfsfunctie kan ik mij storten op onderhandelingen over grond aan-en verkopen maar ook stevig kibbelen met de accountant. Externe partijen die voorheen dachten een ingekakte ambtenaar tegen te komen, die snel zijn oren zou laten hangen, komen van een koude kermis thuis. Als het aan mij ligt is die tijd voorgoed voorbij.

Maar het is niet altijd spannend Net als bij elke andere functie heb ik ook te maken met onderdelen die voor het oog minder sensationeel lijken. Door ook voor deze taken 100% te geven maak ik het werk voor mij leuk en vind ik vaak verbeterpunten in het proces. Dit aanpakken geeft dan vervolgens weer een kick.

Ik verwacht veel te leren van het Hartmans Netwerk. Kennis waar zowel Waddinxveen als ik van kunnen groeien. Op deze manier worden wij als talenten binnen de overheid samen sterker, ook bij tegenslag.

Reageer op dit artikel